Calella

Calella

Skrevet og opplevd av Ingrid Thunem, sommeren 2012.


Bare en kort togtur unna den travle og levende byen Barcelona finner du roligere og mere avslappede Calella. Calella er
en populær turistby som itilegg til å være kjent for sine lange flotte sandstrander også er kjent for sitt olympiske svømmebasseng. Det er ganske lett å komme seg til Calella. Man kan ta fly til Barcelona og derfra ta flybussen til Barcelona sentrum. Fra Barcelona sentrum går det tog to ganger i timen, og togturen tar ca 45 minutter. Dette er lett om man bruker manuell rullestol. Har du isteden elektrisk rullestol vil jeg anbefale å enten leie en rulelstolvennlig bil eller avtale transporten på forhånd.


Overnatting

Jeg bodde på et hotell jeg overhodet ikke anbefaler fordi det innebærte mye klatring og ca løsninger. Noen av de jeg reiste med bodde på Hotel Bernat II  som var noko betre tilrettelagt. Men i Calella området er det ein rekke hoteller og ferieleiligheter å velge mellom. Calella er ein bra plass for late dagar i sola og sløv shopping. Det er fint å kombinere den avslappa tilværelsen i Calella med byturer inn til Barcelona. Calella er godt egnet for barnefamilier, det er lite uteliv

i området.


Stranden

Den 3 km lange stranden er tilrettelagt med flere punkter for rullestolbrukere, blant annet er det laget små veger i tre som man kan trille på i sanden. Det er også tilgjengelig handikapp toalett ved stranden. Ved enden av sandstranden er det også en nudiststrand for de som er intressert i dette, her er det ikke like godt tilrettelagt. Det er også ein veg på oppsida av stranda med der ein kan sykle, jogge, trille langs stranda utan store framkomstproblem. Det er svært

populært å gå tur langsstranda og ein fin måte å sjå mykje av stranda på fra stolen.


Basseng

Om du ønsker mere svømming anbefales det å sjekke ut 50 meters bassenget de har i Calella som er av olympisk standar. Her er det også en spa som er lett tilgjengelig med rullestol «Silence Spa og cafe». For å komme inn på selve området er man avhengig av at en gående går inn og ber de låse opp. Eventuvelt kan man ta heisen en etasje ned for å få tilgang på resepsjonist. Det er også eit treningstudio her med vekter, maskiner, sykkel og tredemøller. Ikkje veldig tilpassa rulelstol men det er lett å komme inn og bruke vektene til trening.


Aktiviteter

Av aktiviteter utenom bading og svømming kan det nevnest at sentrum er svært godt tilrettelagt med flere butikker på bakkenivå og lite brostein. Det er marked i byen hver lørdag med flotte boder og mye spennende å se. Det er også et vannland med delfiner ikke lang kjøring unna byen, men der har jeg ikke vært så jeg vet ingenting om tilgjengeligheten der.


Spisesteder

Av spisesteder er det mange resturanter på gateplan. Kan anbefale å sjekke ut grillhuset Casa de Carlos som ligger på vestsiden av sentrum. Her serverer de mange ulike deler av et dyr grillet. Det er også svært koslige servitører og det er anledning til å se hvordan maten blir tilbredt. Må også anbefale Smôoy for de som har sansen for en sunnere variant av is. Det er et rosaissted som ligger midt i den vanligste handlegaten. De har både naturell og vanilje yougurthis der du kan velge topping selv, dette ble svært populært blant både store og små i reisefølget.


Jeg anbefaler Calella om du er på jakt etter et litt roligere familieferiested som har nærhet til Barcelona. Jeg var der selv på treningsleir og var svært fornøyd med basseng fasilitetene. Dei fleste hotella har også små basseng for bading og leik. Det er eit ganske typisk "syden" stad men nærheten til Barcelona og det at byen er liten og intim gjør den mer atraktiv. 

Calella     Tenerife     Barcelona     Fuengirola     Mallorca     Costa Brava     Costa Blanca    

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt