Costa Blanca

Costa Blanca / Torrevieja

Skrevet og opplevd av Tom Grønvold, juli 2012.

 

Vi valgte i år å legge sommerferien til den store norske kolonien i fastlands-Spania, nemlig Torrevieja. Vi bodde ca 10 minutter sør for sentrum i et leilighetsområde som heter Playa Flamenca.  Flyturen med Norwegian til Alicante gikk som smør. Skal nevnes at jeg reiste uten ledsager/assistent da min kone og barn reiste en uke i forveien. Norwegian har vært kjent for å nekte rullestolbrukere å reise alene. Men, dette gikk uten problemer for meg i dette tilfelle.

 

 

Leiligheten og området rundt

Vi leide leilighet i et fantastisk flott og fint leilighetskompleks som heter Miraflores. Vi fikk beskjed av eier at leiligheten skulle være greit tilpasset til rullestolbruker, da de selv hadde en sønn som brukte rullestol som fremkomstmiddel. Selve leiligheten var tilgjengelig for rullestol hvis rullestolen din er smalere enn 35-40cm. Det er ikke min. Det var en liten og bratt skrårampe fra terrassen og inn i leiligheten. Her er åpningen veldig smal og jeg som har stol med putebredde på 45 cm får ikke plass til fingrene/henda så jeg får tatt nytt tak på drivringer etc og kjørt inn, dette kombinert med en kant/list til skyvedør gjorde det helt umulig for meg å komme inn i leiligheten på egen hånd! Dette er ikke særlig gunstig når man har med seg to små barn og skal ta vare på dem alene til tider. Det var også en lengre rampe fra bassengområde og opptil terrassen. Denne var også veldig bratt. Her kom jeg opp alene med god fart og perfekt timing på nytt grep på drivringene. Så hvis du ikke er en erfaren habil rullestolbruker med god styrke i overekstremiteter så er du sjanseløs her også. Leiligheten ellers var trang i døråninger etc.innvendig. Men utover dette var leiligheten veldig fin og med bra fasaliteter som f.eks Wifi og Norske TV-kanaler. Utleier har sagt at han er villig til å utbedre inngang fra terrasse for å ha en leilighet som vil være bra tilgjengelig for rullestolbruk, så følg med. Her er link til leiligheten vi leide.

 

Bassengområdet i dette leilighetskomplekset var helt perfekt med et såkalt zero-entry pool. Det vil si at bassenget skrår fra bakkeplan og utover sånn at du med andre ord kan trille rett uti og selv løfte deg uti bassenget ved kanten. Leiligheten ligger for øvrig 5 meter fra bassenget. Så veldig fint for barna når du kan sitte på terrassen i egen leilighet å ha full oversikt. Optimalt for mor og far.

 

Det ligger også tre barer og restauranter i forbindelse med dette komplekset. Blant annet en trivelig engelsk pub med tradisjonell engelsk frokost og pubmat. Det er også en Indisk Restaurant med bra mat for de som
liker det. Det gjør ikke jeg, smaker curry av alt og jeg kan ikke fordra curry! Men maten her var utrolig bra ifølge min kone og resten av reisefølget.


15-20 min gange/trilletur unna ligger et lite sentrumsområde med karuseller for barna og butikker samt en 15-20 restauranter. Her ble vi godt kjent da vi spiste ute hver kveld i over 14 dager. To restauranter skilte seg markant ut og det var Goodfellas og The Papaya Tree. Goodfellas er en irsk-italiensk restaurant med den beste biffen jeg har spist på flere år! The Papaya Tree er en asiatisk gourmet restaurant med meget hyggelige priser og outstanding kvalitet på alle retter. Disse to er meget populære og det lønner seg å reserve bord på forhånd eller dra ut tidlig (før kl. 19-20).

 

Tilgjengeligheten i området her er sånn midt på treet. Ikke alle gangfelt er nedsenket og de er generelt veldig mye høyere enn de 10cm vi er vant til ifra moderlandet. Har du med deg folk som kan hjelpe opp og ned de verste kantene er det ikke noe problem. Men, farter du rundt i området her alene og er usikker på høye kanter så må du kjøre lange omveier for å finne nedsenkete overganger og det er litt slitsomt.

 

 

Torrevieja og Costa Blanca området

Costa Blanca (spansk for den hvite kyst) er en 200 km lang kyststrekning i provinsen Alicante i det østlige Spania. Costa Blanca strekker seg fra Denia i nord til Pilar de la Horadada i sør. Kjente turistområder og byer er blant annet: Torrevieja, Alicante, Benidorm , Murcia og Valencia. Alle disse stedene ligger innenfor grei rekkevidde.

Vi hadde leiebil under hele området og fartet en del rundt. Veiene og infrastrukturen her nede er meget bra og du kommer deg fra A til B raskt og enkelt.


Vi besøkte blant annet downtown Torrevieja. Her er det en meget fin og lang strandpromenade med masse markeder/boder og overprisede restauranter med middels til dårlig mat. Vi var også i Murcia og besøkte Terra Natura og Aqua Natura. Dette er en kombinert dyrepark og vannland som var veldig fine med blant annet løver, bjørner og giraffer. Dyreparken var greit tilgjengelig selv om det var veldig bratt. Jeg trengte en del dyttehjelp her. Vannlandet var fint tilgjengelig og veldig flott for barna etter en lang og varm dag I dyreparken. Anbefales! Vi hadde også en hel dag i Terra Mitica i Benidorm. Dette er en veldig flott og stor park med temaer fra oldtidens Egypt, Hellas og Romerriket. Masse attraksjoner , show og karuseller både for store og små. Fikk hjelp oppi begge berg & dalbanene der og det var heftige saker. Noe av det råeste jeg har gjort siden jeg skadet meg. Utrolig adrenalinkick og gøy. Anbefales også!

 

 

Konklusjon

Leiligheten og området/fasalitetene rundt er perfekt for slaraffenliv og avkobling. Mye god mat og godt drikke. Ikke supertilrettelagt, men helt ok og problemfritt hvis du reiser med andre som kan assistere deg hvis nødvendig. Anbefaler ikke å reise i fellesferien/juli hvis du ikke må. Ekstremt varmt i fastlands-Spania da med 40-45 grader.

 

Calella     Tenerife     Barcelona     Fuengirola     Mallorca     Costa Brava     Costa Blanca    

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt