Costa Brava

Costa Brava
Skrevet og opplevd av Gunhild Bottolfsen, sommeren 2009.

Costa Brava er kyststripa som strekker seg 60 km nordøst for Barcelona og hele veien til den franske grensa. Vi valgte å kombinere storbyferien i Barcelona med å leie sommerhus i Costa Brava. Helt perfekt! Costa Brava er mindre turistifisert enn den mye mer kjente kyststripa Costa del Sol. Jeg vil påstå att Costa Brava har beholdt mer av sin opprinnelig sjarm. Costa Brava er forholdsvis kupert så leiebil er et must. Kyststripa har heller ikke de store langstrekte strendene, her finner du små vakre bukter fylt med sand og fjell som stuper ned i havet. En skue for øynene. Bonusen er at flere av disse strendene har plattformer som gjør det mulig å rulle ned til vannkanten. Info om Costa Brava finner du her. 

Leie hus
Utfordringen består i å finne ett HC-vennlig leiehus. Utleiportalen Feriebolig-Spania  har riktignok ett eget søkekriterie for rullestolbrukere. Man skal ikke stole blindt på at det stemmer, for det er utleier selv som avgjør om han syns huset er rullestolvennlig.. Jeg fant for eksempel da jeg søkte på rullestolvennlig, et hus med en stue over tre nivåer, hus med kun badekar (det er svært tungvindt for min del og mange rullestolbrukere). Feriebolig-Spania oppgir at den enkelte må ta kontakt med utleier for å få informasjon om hvordan huset er tilpasset. Vi kom i kontakt med en engelsk utleieformidler kalt Haven on Earth. De tok jobben svært alvorlig, noterte alle mine behov og bredden på min rullestol. Tilslutt endte vi med ett forholdsvis HC-vennlig hus i Aiguablava. 

Om_meg.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Bravahttp://www.feriebolig-spania.no/http://www.havenonearth.co.uk/http://www.havenonearth.co.uk/shapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4

Calella     Tenerife     Barcelona     Fuengirola     Mallorca     Costa Brava     Costa Blanca    

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt