Egypt

Sharm el Sheikh

Skrevet og opplevd av Erik Lilleby, sommeren 2012Hei alle ”hjulbente” reiseglade! Jeg har nettopp vært i Egypt, Sharm el Sheikh. Sharm el Sheikh ligger syd i Egypt, på Sinai
halvøya mot Dødehavet! Fantastisk sted! Dersom man kun beveger seg i Sharm el Sheikh, vil man merke at dette er et litt ”beskyttet” turistområde! Man får ikke særlig følelsen av Egypt sin historie, kultur etc.


Stranda

Selve sjø/strandsiden av Sharm el Sheik er veldig rullestolvennlig! Nesten alle hoteller ligger på stranda, kun strandpromenaden i mellom! Alle hoteller har sin private strand! Dessverre har ingen av strendene platting/lemmer ut mot vannkanten! Men sanda på stranda i begynnelsen er hard, slik at det for spreke rullestolbrukere er mulig og komme seg ned på bakhjule! MEN betjeningen/vaktene på stranda og hotellets ansatte er meget hjelpsomme!


Hotellet

Vi bodde på Novotel Beach som var meget rullestolvennlig, men de har få HC-rom. Uteområdet var også veldig tilgjengelig. Hotellets eget basseng har desverre ingen rampe, men en lang grei trapp med gelender!


Stranda

Hele strandpromenaden til sentrum av Sharm el Sheik er rullestolvennlig! Vi var også på båttur, med båt med glassbunn slik at vi så korallrev og det fantastiske fiskelivet! Dersom du ikke har problemer med å si «ja takk» til hjelp, er det meste mulig! Ingen problem med å ta taxi! Du må få med deg showet på Fantasia, som er et fantastisk slott som ble bygget for de Egyptiske konger! Der finner du rrestauranter, show etc. Dersom du beveger deg litt utenfor Sharm el Sheik, skal du
være oppmerksom på at de har noen «fantastiske» fortauskanter! Greit å komme ned for deg som er ”sprek”, men ikke opp igjen uten hjelp!

God tur!


 

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt