Fuengirola

Fuengirola

Skrevet og opplevd av Erik Lillebye, sommeren 2011.


Kystbyen Fuengirola ligger i en av Andalucia sine peneste områder i Costa del Sol, ”Solkysten” syd i Spania. Flyplassen ligger i Malaga, ca. 20 min (taxi) nord for Fuengirola, eller 40 min (tog). Kort sagt er byen meget tilgjengelig for rullestolbrukere. Absolutt alle fotgjengeroverganger har nedsenket fortauskant. Ramper overalt der det trengs.


Hotellet

Alle hoteller og leilighetshoteller ligger ved strandpromenaden. Jeg bodde på Confortell Fuengirola, ett fire stjerners hotell med flotte HC rom. Ikke alle hotellene har fullverdige HC rom, men rullestoltilpassede rom. Det er nok av spise/utesteder tilgjengelig, også med HC-toalett.


Stranda

Byen har en fantastisk strandpromenade! Alle strendene er tilgjengelig med kjørelemmer nesten helt frem til solsengene. Meget gode solsenger med tykk madrass. Koster ca. 4-4,5 EUR pr. dag. Deler av strandpromenaden har egen jogge/sykkelsti med sportsdekke, som egner seg for pigging! Fuengirola har også et bredt utvalg av vannsportaktiviteter.

Stedet kan absolutt anbefales.


Toget

Fuengirola er endeholdeplass for den sørligste toglinja. Holdeplassen sør i byen har heis. Holdeplassen lenger nord i byen har meget bratt rampe, men ok for spreke rullestolbrukere! Toget er meget HC vennlig. HC toalett om bord!! Fantastisk! Vitok toget til Malaga (40min). Fungerte meget bra!


Albir/Alfas

Jeg har også vært i Albir / Alfas som ligger på Costa Blanca kysten, lenger nord. Dette er også et sted som er meget tilgjengelig. Men, her ligger ikke alle hotellene nede ved strandpromenaden!

 

Calella     Tenerife     Barcelona     Fuengirola     Mallorca     Costa Brava     Costa Blanca    

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt