Skribenter

Skribenter

Her kan du lese kort om menneskene som har bidratt med reiseskildringer på rullestolreiser.net.

De har alle en ting felles; de er brukere av rullestol.

Ole Trillhus

Mitt navn er Ole Trillhus og jeg er født i 1976. Jeg bor i Krokstadelva utenfor Drammen, hvor jeg bor med min familie som teller tre barn og min kone Marilinn. Til daglig jobber jeg som politibetjent i Søndre Buskerud Politidistrikt. Høsten 2008, skadet jeg meg under utrykning på en av politiets motorsykkel, på vei til en ransalarm. Resultatet av ulykken, ble et komplett brudd i TH4, det betyr at jeg er lam fra brystet og ned. Jeg har ingen beinfunksjon i det hele tatt. Derimot er jeg heldig som har hundre prosent armfunksjon.

 

Når jeg er ute og reiser, foretrekker jeg å bruke manuell rullestol. Ihvertfall om jeg skal ut og fly og ta båt. Derimot har jeg en elektrisk rullestol av typen Permobil Trax. Å ha med seg en elektrisk rullestol på båt eller fly, har jeg per nå ingen erfaring med. Det hender jeg tar med meg den elektriske rullestolen i Norge, om jeg bruker bilen som reisemåte (Har nemlig en Mercedes Sprinter som bil, med plenty av bagasjeplass). Dessuten har det å være timesvis i fornøyelsesparker, lært meg at det kan være en fordel å sitte litt mer komfortabelt enn man gjør i en manuell stol. Jeg blir nokså sliten av å sitte i en manuell stol i flere timer, og kan bli fryktelig spasmisk. Ved å bruke den elektriske rullestolen, unngår jeg jeg dermed å bli problemet som gjør at vi må dra hjem. Dessuten har jeg vært i flere fornøyelsesparker, som er vanskelig å manøvrere seg frem i med manuell rullestol (Dyreparken i Kristiansand, Bjørneparken på Flå og Tusenfryd) Min erfaring er allikevel at man er mye mer fleksibel og har en større aksjonsradius ved å bruke en manuell stol. Minuset er at familie og venner av og til må dytte litt. I gjengjeld har man mindre begrensninger med å delta på aktiviteter og å komme inn på steder, og spesielt restauranter, kinoer, toaletter osv. med en manuell stol. Derfor foretrekker jeg manuell stol.


Ole har skrevet reiseguider fra: fotballtur til Luton og leie av feriehus i Blåvand og Legoland.

 
Ingrid Thunem

Jeg heter Ingrid Thunem er 22 år gammel ble født i 1989. Har alltid elsket å reise, men begynte virkelig og å få sansen for det fra jeg var 19 år. Jeg liker best å ha litt god standard når jeg reiser, men jeg har også couchsurfet litt. Studerer til  pedagogikk i Tromsø, men er en ekte nord-vestlending. Jeg elsker kultur, museum og kunst. i tilegg sier jeg aldri nei til en tur i berg og dal bane.


Jeg ble brått syk høsten 2010 med en nevrologisk sykdom. Først og fremst har sykdommen angrepet beina mine. Fra påsken 2011 av ble en manuell rullestol min faste følgesvenn. Jeg kan ikke gå noe og er helt avgengig av rullestol.


Nå bruker jeg en manuell stol i hverdagen. Jeg har en fleximobil hjemme innendørs og kommer snart til å ta i bruk en permobil ute, siden vi har mye snø og slaps i Tromsø. Men jeg elsker å reise og vil ikke la sykdommen stoppe meg, så jeg reiser mye både i Norge og resten av verden.  Det finnest ikke problemer bare utfordringer :-) Mottoet mitt er at jeg lar ingenting stoppe meg. Når jeg besøker vennene mine i Oslo som bor i tredje etasje uten heis rappellerer jeg like godt opp og ned.


Ingrid har skrevet reiseguider fra: København, Calella, Phuket, Koh Samui, København og Helsinki

 
Erik Lillebye

Jeg heter Erik Lillebye, og er født i 1951. Bor i Oslo. Bruker manuell rullestol i hverdagen. Ble overkjørt av bil som liten og pådro meg en ryggmargsskade. Sprek innkomplett para-veteran. Har noe gangfunksjon med hjelp av krykker.

Har i hele mitt aktive arbeidsliv jobbet i VVS bransjen. Gikk over i 50% stilling våren 2010. Det har jeg på ingen måte angret på! Har etter hvert klart å finne den ideelle miks mellom jobb, trening, hvile, reise og venner/familie. Dette med hvile sliter jeg med! Jeg liker og reise. Bruker mye av fritiden/ferien min på reise. For det meste i utlandet, da jeg har reist mye/nok i hjemlandet.


Betrakter meg selv som aktiv innen idrett og trening. Pigger mye i sesongen, spiller tennis og basket. Helsa holdes i sjakk med trivsel/velvære i hverdagen, trening samt gode venner! Er dyktig på egen mestring og motivasjon, men bruker også mye tid på å gi av meg selv innen foreningsarbeid, samt andre engasjement i såkalt eget miljø!


Erik har skrevet reiseguider fra: Fuengirola, Sharm el Sheik og Vilnius.

 
Heidi Brudevold

Jeg er en dame på 50 år som er gift med Finn. Finn har MS (Multippel Sklerose), han er ganske hardt rammet, og er helt avhengig av sin elektriske rullestol...og meg. Vi har to voksne barn. Jeg har en 50% stilling på en barneskole i nærheten av der vi bor. Pga sykdommen (som Finn har hatt siden 1996), så vi ikke for oss at vi kunne reise på noen ferieturer lenger, men for ca 6 år siden fant vi vårt lille ferieparadis i Grenaa, på den danske østkysten. Her føler vi oss trygge, og kan nyte en ukes sommerferie hvert år.


Heldigvis liker jeg å kjøre bil, og vi drar ut på turer til byer i nærheten. Jeg føler at vi får ladet batteriene i nye omgivelser som har fokus på vårt behov. Hverdagen ellers er tøff nok for alle som er i en lignende situasjon, så dette synes vi gjør godt for kropp og sjel... Har lyst til å føye til at etter at vi fant dette stedet, har vi blitt "tøffere" til også å reise på helgeturer andre steder, både i Sverige og Norge. Vi må bare dobbeltsjekke at hotellene har store nok handicaprom for oss som krever litt ekstra plass. Det gjelder å ikke gi opp før man har prøvd!


Heidi har skrevet reiseguide fra: Grenå.

 
Harald Fjeldstad

Jeg er en gutt på 29 år fra Gjøvik. Jeg er ansatt i Gjøvik brannvesen og skadet meg i en arbeidsulykke den 11.10.2010. Jeg jobbet som feier og var oppe på et tak, takstigen løsnet og jeg falt ned 8 meter og knuste ryggvirvel L1. Som medfører at jeg er lam fra knærne og ned, bakside rompe og lår. Jeg bruker en manuell rullestol.


Harald har skrevet reiseguide fra: Mallorca.

 
Tom Grønvold

Jeg heter Tom Grønvold, er født i 1981 og bosatt i Norges svar på Toscana, nemlig Mjøsregionen og Brumunddal. Jeg er gift og har to barn på 3 og 6 år. Jeg er medeier og daglig leder i vår familiebedrift Grønvolds Bi-Demontering AS. Vi driver hovedsakelig med bilgjenvinning og bildeler fra nyere skadebiler.

 

Jeg skadet meg i en alvorlig Motocross-ulykke 11/9-2010. Jeg kom litt for kort på et 25m dobbelthopp, ble kasta over styret og landet på nakke og rygg etterfulgt av 100kg motorsykkel som rett og slett brekker kroppen min i to. Dette resulterte i 13 beinbrudd i brystregionen hvorav 5 ryggvirvler og 8 ribbein ble smadret og ikke minst en flatklemt ryggmarg på nivå TH 4/5. Skaden min er komplett og jeg har ingen sensitivet eller kontakt nedenfor skadenivå. Jeg er heldig og har full styrke i armer og bruker i dag en manuell, såkalt aktiv rullestol.

 

Jeg har vært mye rundt i verden og har alltid elsket å reise. Jeg bestemte meg tidlig i rehabiliteringsfasen at mitt nye liv i rullestol ikke skulle være noen hindring i å fortsette med dette. Jeg har mange reiseplaner og har lovet Gunhild å dele erfaringer på dette flotte nettstedet. For spørsmål rundt mine reisemål, ta gjerne kontakt: tom.groenvold@gmail.com


Tom har skrevet reiseguider fra: Barcelona, Orlando, Wolfsburg (bilbyen), Costa Blanca og Las Vegas.

 
Ove Magnussen

Jeg er  er født i 1973 og bor i Lørenskog kommune litt utenfor Oslo. Til daglig jobber jeg med It og trives kjempe godt med det sammen med mine mer eller mindre normale kollegaer. I 1997 skadet jeg meg i en bilulykke. Etter ulykken har jeg ingen gangfunksjon og har delvis lammelser i fingrene(tetraplegi), og fra nedre del av brystet og ned. Så jeg er helt avhengig av rullestol.


Idag lever jeg et helt normalt liv og har tatt opp bilhobby´n på nytt. Alt er ikke bare lett selvfølgelig, men det meste får man gjort hvis man vil. Er vel ikke akkurat den mest aktive selv, men er ganske fornøyd med at jeg kan jobbe i full stilling, ha egen leilighet og at ting er på stell. Som alle andre er jeg sammen med familie og venner, tar en fest i ne og ny og bare slapper av.


Ove har skrevet reiseguide fra: Tenerife.

 

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt

Marion Larssen

Jeg heter Marion Larssen, født i 1968. Jeg fikk hjerneblødning i august 2008. Har blant annet fått store problemer med balansen etter dette. Kan gå korte avstander med rullator, men ute og over lengre avstander bruker jeg rullestol. Er gift og har to sønner, som hjelper meg mye. Er spesielt avhengig av hjelp når vi er ute og reiser. Tør for eksempel ikke fly noen steder alene, føler meg trygg når jeg vet at de er med og kan hjelpe meg. 


Har alltid likt å reise, og har sett etter informasjon på rullestolreiser sin side. Det er ikke tvil om at det byr på ekstra utfordringer å reise etter at jeg fikk et handicap. Prøver å finne ut mest mulig om plassene vi skal til, om det er mulig å komme frem med rullestol og om det for eksempel er ett handicaptoalett i nærheten.


Marion har skrevet reiseguide fra: London