Gøteborg
Skrevet og opplevd av Gunhild Bottolfsen, våren 2010.

Gøteborg er en by jeg virkelig trives i. De fleste forbinder byen kun med Liseberg, men for meg er det først og fremst en by det er hyggelig å vandre gatelangs i, shoppe og kose seg med god mat. Om jeg skal sammenligne med Oslo, er dette en mye mer rullestolvennlig by. I allefall i Norstaden, der jeg stort sett befant meg. Jeg bodde på First Hotel G som ligger rett ovenfor Centralstasjonen. Hotellet var fint og moderne. Handikaprommet var stort, flott og veldig bra tilrettelagt. Desuten var det bare å trille ut døra også befinner du deg midt i smørøyet. Nærmest ligger shoppingsenteret Norstaden (som både er navnet på et senter og et område). Senteret er Sveriges største kjøpesenter. 

I Nordstaden (området) myldrer det av butikker, store og små kjøpesenter, kafér, resturanter og nattklubber. Store deler av området består av brosteinsbelagte gågater, men jeg syns det gikk lett å trille på denne brosteinen. Det jeg syns er genialt med Gøteborg er at all shoppingen kan gjøres i ett område. Her ligger H&M vegg i vegg med små designerbutikker osv. I mange andre byer må man til et område for å finne mainstream butikker, og ett annet for å finne litt alternative butikker og design. Liseberg har jeg desverre ikke besøkt i rullestol, men Liseberg oppgir at de forsøker så godt de kan å tilpasse parken for alle. Her er en meget informativ side om Liseberg for funksjonhemmede. 

Om_meg.htmlhttp://no.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6teborghttp://www.firsthotels.com/Goteborg_Hotell_G?gclid=CK2r94XFl6kCFUe_zAodmWactwhttp://www.nordstan.se/http://liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Praktisk-info/Handikappinfo/shapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4
Stockholm
Skrevet og opplevd av Gunhild Bottolfsen, høsten 2010.

Stockholm er kjent for å være en vakker by med sine flotte bygninger, mange parker og kanaler. Ofte blir byen omtalt som Nordens Venezia. Sveriges hovedstad har mye å by på. De forskjellige bydelene skiller seg fra hverandre. Min favoritt bydel er Södermalm, og det var også her jeg bodde på Clarion Hotel Stockholm. Hotellet ligger forholdsvis sentralt på Södermalm, og det er godt tilrettelagt. Men HC rommet jeg fikk var riktignok litt lite. Söder kan sammenlignes litt med Oslos Grünerløkka. Söder har et rikt kulturelt liv og små koselige kaféer og butikker. Her, nærmere bestemt Medborgarplatsen, finner du også Söderhallerna, som er en stor ferskvarehall. Her kan du kjøpe fersk kjøtt, ferske oster, pølser, grønnsaker osv. Jeg anbefaler å spise lunsj her inne. Billig og bra. Hovedgata i Söder er Götgatan. Her finner du de fleste butikkene. Desverre er det litt klønete med rullestol her. Gata er bratt og fortauet er trangt. Dessuten har mange av butikkene høye trinn eller trapper for å komme inn. Men har du litt hjelp er det verdt å ta turen til Söder. 

I sentrum finner du Drottninggatan. Det er Stockholm handlegate nummer en, og som Karl Johan er det en gågate. Gata er fin å trille rundt i. En av Stocholms største turist attraksjoner er Gamla Stan. Her føles det ut som du blir tatt flere hundre år tilbake i tid. For å være mer eksakt blir du tatt med tilbake til 1252, som regnes som tidspunktet for Stockholms grunleggelse.  Gamla Stan regnes for å være Europas best bevarte bysentrumet fra middeladeren. Gatene er smale og trange. Desverre er brosteinen gammel, slitt og vanskelig å trille på. Når mange av gatene også er bratte, sier det seg selv at dette ikke er noe rullestolparadis. Men har du hjelp og tålmodighet er det absolutt verdt turen, for Gamla Stan er fryktelig sjarmerende og unik. Ellers er det også populært og besøke Kungliga Slottet. Det har jeg desverre ikke besøkt i rullestol. 
Om_meg.htmlhttp://www.visitstockholm.comhttp://www.visitstockholm.com/en/To-Do/Tips/Shopping-Sodermalm/http://www.clarionstockholm.com/startpagehttp://www.soderhallarna.com/9/page.asp?page_id=8733&type=displayhttp://www.visitstockholm.com/en/To-Do/Attractions/gamla-stan/1856shapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5
Sverige

Her kan du lese om Gøteborg og Stockholm.

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt