Bærbar hånd gass/brems
Dersom det eneste tilleggsutstyret du trenger for å kjøre bil er en mekanisk hånd gass/brems kan du kjøpe en bærbare hånd gass/brems. Den kan lett monteres på leiebilen. Den er ikke godkjent i Norge, men er lovlig i mange andre land. I USA finnes det også bilutleiere som leier ut bil med ferdigmontert hånd gass/brems. 

Medisinsk utstyr
Det er lurt å pakke medisiner og annet nødvendig utstyr i håndbagasjen når du flyr. Pakk så du greier deg noen dager om kofferten din skulle komme på avveie.

Reisebyrå
Skal du reise langt, der du skal fly flere ganger og bo på flere hoteller bør du overveie å bruke ett reisebyrå. Du betaler rundt 200 kroner pr. pers for jobben. Da underetter reisebyrået alle flyselskaper om at du trenger assistanse og du slipper å ringe rundt for å finne ett HC- vennlig hotell. Jeg har vært godt fornøyd med BERGHANSEN. 

Booke hotell på nettet
Det finnes mange ulike hotellsider på nettet. Desverre er det få av disse som har HC-rom som ett søkekriterie. Booking.com og Supersaver.no er hederlige unntak. Her kan du søke på "Rooms/facilities for disabled guests"  eller "handicap accessible". Da får du en oversikt over aktuelle hoteller. Du får desverre ikke vite om de har ledige HC-rom. Du må derfor ringe kundeservice, så kan de hjelpe deg. Eller så kan du booke hotellet og skrive i kommentarboksen at du trenger HC-rom.

Rullestolutstyr
Det kan være lurt å ta med noen ekstra slanger eller dekk. Ta også med et lite verktøysett tilpasset din rullestol.

Freewheel
Freewheel er et stort hjul man hekter på fotbøylen på en manuell rullestol. Den gjør det mye lettere å trille på ugjevnt terreng som gress, grus, brostein, snø osv. Den kan man søke på gjennom NAV, og den regnes som tileggsutstyr til rullestol og ikke som aktivitetshjelpemiddel. Den er derfor lettere å få vedtak på.

HC-parkeringsbevis
Ditt HC-parkeringsbevis er gyldig i hele EU. Ta det med om du skal leie bil.
Guide bøker
Lonely Planet har en egen seksjon for reisende med funksjonshemming.

World Wide Web (WWW)
Sjekk ut «scoop it rullestolreiser» for oppdaterte nyheter relatert til rullestol og reiser. Sjekk også «reiser i rullestol» på Facebook.


http://www.sportaid.com/z4-portable-hand-control.htmlhttp://www.sportaid.com/z4-portable-hand-control.htmlhttps://www.berg-hansen.no/http://booking.comhttp://supersaver.nohttp://www.gofreewheel.com/http://www.scoop.it/t/rullestol-pa-reisehttp://www.facebook.com/rullestolshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7
Tips

Velkommen    Om meg   Skribenter     Tips    Reiseguider    Kontakt